Skip to main content

Semantic Treehouse gebruikersmiddag

· 2 min read
Linda Oosterheert (TNO)
Wouter van den Berg (TNO)

Op 3 november organiseerde TNO een Semantic Treehouse gebruikersmiddag in Utrecht. Aan alle deelnemers onze hartelijke dank voor jullie aanwezigheid en waardevolle inbreng!

Terugblik

Het doel van deze middag was tweeledig. TNO wilde samen met klanten en collega standaardisatie-experts:

  1. Kennis en ervaringen delen over het huidige en gewenste gebruik van Semantic Treehouse in verschillende branches
  2. Samen de toekomstige ontwikkelroadmap van Semantic Treehouse vormgeven

groepsgesprek over nieuwe trends en ontwikkelingen

De middag begon met een opening door TNO waar Michiel Stornebrink tien highlights van het afgelopen jaar aanstipte. Daarna startte een groepsdialoog over trends en ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en interoperabiliteit, en welke veranderingen men ziet aankomen in de manier waarop in verschillende branches gegevensuitwisseling is ingericht.

Dit werd opgevolgd door een presentatie van Robert Matoesek (NEN) en een presentatie Herman Drenth (Ketenstandaard) . Beide heren vertelden waar hun organisaties de komende tijd naar toewerken en wat zij nu al doen om die doelen te bereiken.

In het laatste deel van de bijeenkomst ging de groep over op het prioritiseren en aanvullen van de lijst geplande features die TNO had opgesteld.

groepsgesprek over nieuwe trends en ontwikkelingen

Het resultaat van de middag is een gezamenlijke Semantic Treehouse ontwikkelroadmap die nog beter is afgestemd op de gebruikersbehoeften. Hier sprongen drie zaken uit:

  1. JSON schema validatie support
  2. Verbeterde mapping & comparison functionaliteit
  3. Verder beschikbaar maken van de Validator API t.b.v. certificatie

Voor al deze drie roadmap items zijn er al concrete plannen om ze te realiseren. Deze bevestiging betekent voor ons een grote motivatieboost om deze functionaliteit zo snel mogelijk te leveren. Waarvoor dank!

bespreken van de roadmap

Vervolg

In een volgende blogpost zullen we dieper ingaan op de vernieuwde Semantic Treehouse roadmap. Wilt u de volgende keer ook deelnemen? Dat kan, want volgend jaar doen we het gewoon nog een keer. We gaan nog even kijken of we hier een jaarlijks of tweejaarlijks event van maken. Neem in de tussentijd gerust contact met ons op!